Nissan Micra 1.5 D


Mijn vriendin was in het bezit van een Nissan Micra 1.0, maar aangezien ik dagelijks zo'n 200 km moest rijden en de Renault 19 16V niet echt betrouwbaar bleek zijn we eens rond gaan kijken naar wat anders. In Baekl liepen we tegen onderstaande Micra diesel aan. Na enig onderhandelen kregen we voor de 1.0 Micra nog meer terug dan wat mijn vriendin er twee jaar daarvoor voor had betaald. De Micra diesel was ook niet echt duur dus de koop was snel gesloten. Op 2 september 2000 hebben we de Micra gekocht die toen nog slechts 27.000 kilometer had gelopen. De auto is van maart 1999 en was bij aanschaf dus pas net 1,5 jaar oud.

Met zijn 58 pk op een wagengewicht van weliswaar slechts 900 kilo trekt hij uiteraard niet de stenen uit de straat. Voordat je op 100 km/uur zit was je 18,7 seconden verder en een top van 146 km/uur is ook niet echt om over naar huis te schrijven. De auto zag er in de showroom wat kaal dus hebben we hem voorzien van wat extra's: de lichtmetalen velgen van de 1.0 zijn ook op de Micra geplaatst, de spiegels zijn in de kleur gespoten en tenslotte hebben we mistlampen in de bumper laten monteren. Al met al ziet hij er nu wel aardig uit.

De trekhaak achterop is wel lachwekkend met zo weinig vermogen maar hij zal ongetwijfeld nog een keer van pas komen.

Het geluid afkomstig uit de standaard speakers was om te huilen dus heb ik een hoedenplank op maat gemaakt waar ik wat ovale Inity-speakers in heb gehangen. Het geluid was zodoende al een heel stuk beter dan voorheen.

EVeel opties heeft de auto niet maar centrale deurvergrendeling. een airbag, stuurbekrachtiging en een door mijzelf gemonteerde carkit maakt het toch een aardig uitgersute auto.

De Micra beviel prima, maar aangezien ik inmiddels niet meer 200 km per dag voor mij werk hoefde te rijden maar slechts 35 kilometer was een diesel niet meer noodzakelijk. Toen de vader van Sabrina in augustus 2003 een nieuwe auto ging kopen hebben we onze Micra op zijn nieuwe auto ingeruild waarbij wij zijn Primera hebben overgenomen. Zodoende hebben we drie jaar probleemloos in de Micra rond gereden en daarbij 80.000 afgelegd. Bij verkoop stond de teller immers op 106.000 km.